O nama

Konoba

Prošlo je već trideset godina otkako živimo svoj istarski san dijeleći ga s hedonistima i zaljubljenicima u istarsku kuhinju. U selu Bušćina, na potezu između Umaga i Plovanije, nedaleko od slovenske granice, a ipak podalje od gradske vreve, u toplom obiteljskom ambijentu, smjestila se naša konoba.
U njoj nastojimo očuvati autohtone vrijednosti
nudeći gostima maštovita domaća jela spravljena
od svježih i lokalnih namirnica te vrhunska vina i
birana maslinova ulja.

Ponuda

Na vama je da poželite, a mi ćemo vam nastojati ispuniti svaku želju.
Godinama gradimo svoju priču nudeći gostima domaću istarsku kuhinju. Naša je filozofija jednostavna: držimo se sezonskih namirnica, nudimo sezonska jela. Iz tog se razloga naš meni tijekom godine neprestano nadopunjuje i mijenja, što znači da ćete kod nas uvijek moći kušati nešto novo.

Naš je ambijent prilagođen svim gostima, od poslovnih ljudi koje svoje partnere žele upoznati s kulinarskim čarima Istre, preko parova koji mogu uživati uz pucketanje vatre u kaminu sve do obitelji s djecom. Upravo smo za one najmanje uredili dječje igralište kako bi njihovi roditelji mogli provesti opušteno i bezbrižno popodne dok se djeca zabavljaju u parku.

O nama

Posebnoj toplini pridonosi i činjenica što je naša konoba i naš život. To je obiteljski posao izrastao na strasti i predanosti sasvim običnih ljudi, i upravo je nepretencioznost onaj poseban sastojak naše konobe. Mi jednostavno živimo ono što volimo.

Nagrade

Spadamo u grupu restorana „Tartufo vero”, a uključeni smo u velika gastronomska događanja sjeverozapadne Istre poput „Dana švoja“ i „Dana istarskih šparoga“.

Ponosni smo što je naš trud prepoznat kroz nagrade:

– Top 5 konoba u Istri (pet godina zaredom),
– Zlatna plaketa za kvalitetu
– AZRRI 2010.,
– IQ oznaka za vrhunske ugostiteljske objekte 2011,
– uvršteni u gastro vodiče: Dobri Hrvatski restorani, Magnar ben, Good Milau, L’-Espresso….

No najvažnije nam je priznanje svakako zadovoljan gost. Naša ponuda uključuje mesne, ali i morske delicije. Nude se gotovo svi gastroaduti: od domaćeg pršuta, sira i skute, preko sipa, školjaka, škampi i listova do šparoga, tartufa i mesa od boškarina. U ponudi je i nekoliko vrhunskih maslinovih ulja lokalnih uljara. Naš gastronomski koncept temelji se na odličnim, lokalnim, osnovnim sastojcima te na njihovoj tradicionalnoj pripravi. Iz kuhinje ne izlazi ništa spektakularno ili ekstravagantno, ali iznenadit će vas svježina i kvaliteta naših namirnica, koje se u kuhinji minimalno obrađuju kako bi sačuvale svoje izvorne značajke.

michelin2019
A top 100 best restaurant in
Croatia
2022
Konoba Buščina
A top 100 best steaks restaurant
in Croatia
2023
Konoba Buščina Restaurant Guru